Welkom in de prehistorie!

De prehistorie is verre van een willekeurige periode in de geschiedenis; integendeel, het vormt het cruciale stadium waarin de evolutie van de aap naar de mens plaatsvond. Het kan zelfs worden beschouwd als het meest essentiële tijdvak in onze geschiedenis. Als de transformatie van aap tot mens in die periode niet had plaatsgevonden, zouden wij wellicht niet eens bestaan hebben. We zouden mogelijk geëvolueerd zijn tot wezens die nog steeds op handen en voeten lopen en in bomen klimmen.

In tegenstelling tot andere historische tijdperken, waarin uitgebreide kennis is vastgelegd in geschreven vorm, moeten we in de prehistorie vertrouwen op archeologische vondsten uit de afgelopen eeuwen. Denk hierbij aan fossielen en stenen werktuigen die zijn ontdekt. Onze interpretaties van het leven in die tijd zijn gebaseerd op deze ontdekkingen. Soms worden nieuwe vondsten gedaan die onze kijk op de geschiedenis herzien, waardoor de prehistorie een dynamisch en voortdurend evoluerend onderwerp blijft.

Tijdens dit thema neem je jouw leerlingen mee naar de tijd van de jagers en verzamelaars en de tijd van de eerste boeren. Ontdek samen hoe en waarom hunebedden werden gebouwd. Wil je nog verder de verdieping ingaan? Lees dan over het lot van de mammoeten en bijzondere bouwwerken uit de prehistorie en ga op zoek naar verloren beschavingen. 

Enthousiast?

Ben je enthousiast over Kennislezen of De Keuzekwekerij? Of wil je nog meer producten aanschaffen? Bestel ze dan in onze winkel.

Na succesvolle betaling van het product ontvang je een e-mail met gedetailleerde instructies voor het activeren van je account. Vul de vereiste informatie in en stuur het ingevulde document terug naar ons. Binnen 72 uur ontvang je een tweede e-mail met instructies waarmee je kunt inloggen op de website. Geen mail gehad? Kijk in uw spambox!

Belangrijk om te weten is dat alle abonnementen geldig zijn tot het einde van het lopende schooljaar. Ruim op tijd zal je een herinneringsmail ontvangen met de optie om je abonnement te verlengen. Zo ben je altijd op de hoogte en kun je ervoor kiezen om je toegang te vernieuwen voordat het nieuwe schooljaar begint.

Veel plezier met het kweken van kennis!

Contact

Mijn Kenniskwekerij is nog volop in ontwikkeling. Heb je vragen, feedback of ben je enthousiast? Laat het ons weten!

Scroll to Top