Kennislezen

Binnenkort!!!!

Wat is kennislezen?

Het woord zeg het eigenlijk al. Kennis vergroten door te lezen. Kennislezen is niet een begrijpend leesmethode. Het is ook niet en wereldoriëntatie methode en ook geen methode om executieve functies te ontwikkelen. Het is eigenlijk een leidraad die je kan volgen bij het ontwikkelen van kennis en vaardigheden bij kinderen.

Bij Kennislezen volg je een thema. Dit brengt diverse voordelen met zich mee, zoals het opdoen van relevante voorkennis over een onderwerp en woordenschat binnen het thema. Door meerdere teksten te lezen die gerelateerd zijn aan hetzelfde thema en elkaar aanvullen, vergroot je niet alleen je kennis, maar ook je leesplezier.

Elk thema bevat 10 lessen, waaruit je kunt kiezen. Je hebt de flexibiliteit om alle lessen te geven of alleen diegene te selecteren die je interessant vindt. Elke les heeft zijn eigen unieke verwerkingsmethoden, zoals tekenen, knutselen, quizzen, woordzoekers, informatiebladen en schema’s invullen. De aard van de opdrachten varieert afhankelijk van het gekozen thema en het niveau van de lessen.

Aangezien de lessen vakoverschrijdend zijn, kun je ervoor kiezen om met kennislezen bezig te gaan tijdens begrijpend lezen, wereldoriëntatie, creatief en zelf schrijven! Zo geeft kennislezen ook  nog lucht in je rooster.

Wil je meer weten over hoe je kennislezen geeft? Download dan de algemene handleiding. Wil je lekker aan de slag gaan? Kijk dan bij de proeflessen en test het kennislezen zelf uit!

Enthousiast?

Ben je enthousiast over Kennislezen of De Keuzekwekerij? Of wil je nog meer producten aanschaffen? Bestel ze dan in onze winkel.

Na succesvolle betaling van het product ontvang je een e-mail met gedetailleerde instructies voor het activeren van je account. Vul de vereiste informatie in en stuur het ingevulde document terug naar ons. Binnen 72 uur ontvang je een tweede e-mail met instructies waarmee je kunt inloggen op de website. Geen mail gehad? Kijk in uw spambox!

Belangrijk om te weten is dat alle abonnementen geldig zijn tot het einde van het lopende schooljaar. Ruim op tijd zal je een herinneringsmail ontvangen met de optie om je abonnement te verlengen. Zo ben je altijd op de hoogte en kun je ervoor kiezen om je toegang te vernieuwen voordat het nieuwe schooljaar begint.

Veel plezier met het kweken van kennis!

Contact

Mijn Kenniskwekerij is nog volop in ontwikkeling. Heb je vragen, feedback of ben je enthousiast? Laat het ons weten!

Scroll to Top